FNRS beveelt de Mestboy To Go® aan! Bewust op weg, Mestboy To Go®

Over de Mestboy To Go®

Paardenmest op de openbare weg bezorgt in veel gemeenten overlast. Dit leidt er steeds vaker toe dat gemeenten besluiten om hier iets over op te nemen in hun wetgeving, de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).  Ruiters die hun mest niet opruimen kunnen hier forse straffen voor krijgen.

 

Lastig is alleen dat er tot nu toe geen acceptabele wijze is waarop deze paardenmest door de ruiter kan worden verwijderd. We praten immers over 1,5 kg-3 kg gewicht per keer dat een paard mest. Bekende oplossingen voor de overlast van hondenpoep zijn hiermee niet afdoende.

 

In samenwerking met de Haagse Hogeschool heeft MTG Investments de Mestboy To Go® ontwikkeld. Deze is makkelijk mee te nemen in de broekzak of aan het zadel. Door de unieke constructie van de Mestboy To Go®  kan de ruiter binnen 45 seconden nadat het paard heeft gemest alles opruimen, zonder zelf vies te worden.

 

Klik hier voor het instructiefilmpje als u wilt zien hoe het werkt.

 

Deze eenvoudige, schone én goedkope oplossing leidt tot een schone openbare weg en maakt het begrip tussen ruiters en niet-ruiters groter.

 

Ook de FNRS is een groot voorstander van het gebruik van de Mestboy To Go®.